Gezonde Voeding

Gezonde voeding

Het is belangrijk dat kinderen in hun jongste jaren gezond leren eten. Hiermee bedoelen we evenwichtig, regelmatig en variatie in de voeding. Want de basis voor een gezonde ontwikkeling wordt gelegd in de peutertijd. Gezond eetgedrag en veel variatie helpt mee om dit alles te bereiken bij jonge kinderen.

Het Troeteltje biedt dagelijks verantwoord, gezond en gevarieerde voeding aan. Onze voeding is grotendeels bereid met biologische producten en ingrediënten. Wij eten 1 keer in de week brood of houden tostidag met de kinderen. De brooddag is wekelijks op verschillende dagen. Er is bewust gekozen om de brooddagen op verschillende dagen in de week aan te bieden zodat ieder kind een warme maaltijd binnenkrijgt en kan smullen van onze lekkere gezonde broodjes.

  • De warme maaltijden worden 4 keer in de week vers voorbereid door de groepshulp;
  • 1 keer in de week hebben we brood- en/of tostidag;
  • Dagelijks verschillende soorten fruit;
  • Baby’s krijgen zuigelingenvoeding naar wens van ouders;
  • Groente- en fruithapjes worden dagelijks vers voorbereid;
  • Tussendoortjes zoals crackers, rijstwafels, thee en melk.

Ritme van de baby’s

De baby’s krijgen moedermelk die wij van de ouders meekrijgen of zuigelingenmelk die wij in huis hebben. De zuigelingenmelk wordt in overleg en naar wens van de ouders aangeschaft. Er wordt zoveel mogelijk aan het ritme van huis gehouden. Dit zorgt voor stabiliteit en veiligheid bij baby’s.

We moedigen oudere baby’s aan om zelf mee te helpen met het eten en te drinken wanneer ze hier aan toe zijn. We bieden ze bijvoorbeeld een eigen (extra) lepel of beker aan en laten ze experimenteren met het eten en drinken. We geven ze hierbij de nodige ondersteuning en begeleiding, maar respecteren hun autonomie door ze de ruimte te geven om zelf te proberen.

We houden rekening met dieetwensen en allergieën. De maaltijden zijn altijd vegetarisch, in plaats van vlees maken wij gebruik van diverse vleesvervangers.

//
Heb je vragen of wil je een rondleiding? Aarzel niet, stuur een bericht.
👋 Hoi, hoe kan ik je helpen?

🌸 Speciale Aanbieding bij Het Troeteltje! 🌼

Mis deze geweldige kans niet!

Voor inschrijvingen In april en mei geven we 2 EXTRA DAGEN kinderopvang cadeau die u gedurende het hele jaar kunt inzetten!

Perfect voor die momenten waarop u even wat extra tijd voor uzelf nodig heeft, of wanneer het onverwacht druk wordt. Onze toegewijde en liefdevolle medewerkers staan klaar om uw kinderen met open armen te ontvangen, vol leuke en leerzame activiteiten!

Aanbieding ter waarde van €253,-

Maar let op! Deze speciale aanbieding is alleen geldig voor inschrijvingen van april en mei.